Od PDV-a Budva prihodovala milion eura više

Bez autora
Jun 28 2012

Prihodi opštine Budva po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV) od januara do 20. juna ove godine veći su za oko milion eura u odnosu na isti period prošle godine. Radi se na intenziviranju aktivnosti svih državnih organa, ali i kontrole zapošljavanja na crno. Sve aktivnosti iz plana su realizovane u predviđenom roku. Fokus u prvoj fazi bila je regulativa i priprema turističke sezone, a u drugoj, inspekcije na terenu, pojačane kontrole i rigorozne kaznene mjere, od novčanih do kazni zatvaranja ugostiteljskih objekata. U aprilu imamo ostvarenje prihoda od deset odsto u odnosu na isti period prošle godine, a trend rasta prihoda uočen je i tokom maja. Novčane kazne kreću se od 1,5 do 20.000 eura, pri čemu nadležne inspekcije podnose prekršajne prijave, a onda vijeće za prekršaje utvrđuje kaznu u odnosu na dostavljene dokaze.

Od PDV-a Budva prihodovala milion eura višePrihodi opštine Budva po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV) od januara do 20. juna ove godine veći su za oko milion eura u odnosu na isti period prošle godine – saopštila je u srijedu pomoćnica ministra finansija Biljana Šćekić, navodeći konkretan primjer rezultata rada Vladinog koordinacionog tima za praćenje mjera za suzbijanje sive ekonomije.

Šćekić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka tima, kazala da se radi na intenziviranju aktivnosti svih državnih organa, ali i kontrole zapošljavanja na crno.

Navodeći da su sve aktivnosti iz plana realizovane u predviđenom roku, ona je kazala da je fokus u prvoj fazi bila regulativa i priprema turističke sezone, a u drugoj, inspekcije na terenu, pojačane kontrole i rigorozne kaznene mjere, od novčanih do kazni zatvaranja ugostiteljskih objekata.

- U aprilu imamo ostvarenje prihoda od deset odsto u odnosu na isti period prošle godine, a trend rasta prihoda uočen je i tokom maja – navela je Šćekić.

Ona je rekla da se novčane kazne kreću od 1,5 do 20.000 eura, pri čemu nadležne inspekcije podnose prekršajne prijave, a onda vijeće za prekršaje utvrđuje kaznu u odnosu na dostavljene dokaze.

Ona je kazala da će tržište rada, zapošljavanje stranaca, ali i akcizni proizvodi i fiskalni računi biti oblasti na koje će se u narednom periodu posebno fokusirati Koordinacioni tim.

- Značaj Koordinacionog tima je upravo komunikacija sa vijećem za prekršaje kako bi se poboljšao rad inspekcijskih službi, u smislu kvalitetnije pripreme prekršajnih naloga kako bi se naplatila kazna – kazala je Šćekić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik